CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[MINIROZŠÍŘENÍ] Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice)
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál: [ zobrazit seznam]
6 dvojkaret (4 dvojkarty pro Carcassonne 2, 2 dvojkarty pro Carcassonne Amazonka)
13 figurek ve 13 barvách (žlutá, bílá, černá, červená, šedá, zelená, světle zelená, modrá, fialová, hnědá, růžová, oranžová a přírodní dřevo)
vodoznak
Vyšlo také jako součást:
---
Popis
Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice)
Tradice Lipských trhů se datuje již od středověku. Na křižovatce důležitých obchodních cest Via Regia a Via Imperii vznikla osada obchodníků a řemeslníků pod ochranou hradu. První zmínka pochází z již z roku 1015, kde se již mluví o " urbs Lipzi " (osadě Lipsko). Okolo roku 1165 bylo Lipsko povýšeno na město, a podařilo se udržet trhy uvnitř města a město získává tržní právo. Poprvé tak byly roční trhy chráněny státem a konkurenční trhy, které se nacházely asi kilometr od města, byly vráceny zpět. Výsady města pochází od krále Maximiliána z let 1497 a 1507 a podpořily vznik Lipských veletrhů - město se stává mezinárodním veletrhem.

1. vydání mimirozšíření (Limitovaná edice 600 kusů)

-První polovina edice byla vydána na veletrhu "Modell hobby spiel" v Lipsku od 29. září do 1. října 2017 v limitované edici 300 kusů.

-Druhá polovina edice následuje na veletrhu Spiel'17 v Essenu od 26. do 29. října 2017, kde je prodáno dalších 300 kusů této limitované série.

-Jedná se o minirozšíření které obsahuje celkem 6 dvojkaret a 13 figurek v různých barvách (žlutá, bílá, černá, červená, šedá, zelená, světle zelená, modrá, fialová, hnědá, růžová, oranžová a přírodní dřevo). 4 dvojkarty s trhy v Lipsku jsou určené pro hru Carcassonne 2 (Nová edice). Tyto karty se použijí na začátku hry místo startovní karty. Při hře s tímto minirozšířením budou mít vliv na bodový zisk i malé farmářské domy, které do této chvíle byly jen pro ozdobu krajiny. A jako bonus je vloženo minirozšíření Amazonka se 2 dvojkartami řeky určené pro základní hru Carcassonne Amazonka. Vše je zabaleno do modré krabičky a doplněno o certifikáte podepsaným Klausem-Jürgenem Wredeem a starostou města Lipska samozřejmě i s pořadovým číslem. Přiložen je také návod.


2. vydání mimirozšíření (již se nejedná o limitovanou edici)

-Minirozšíření bylo možné zakoupit od 30. listopadu 2017 v internetovém obchodě Cundco.de. Prodej byl pravděpodobně ukončen v druhé polovině roku 2021.

-Minirozšíření obsahuje pouze 4 dvojkarty s trhy v Lipsku a samozřejmě bonus v podobě 2 dvojkaret s řekou Amozonkou. Minirozšíření je bez krabičky a figurek. Přiložen je návod.


3. vydání mimirozšíření (již se nejedná o limitovanou edici)

-Objevilo se i třetí vydání tohoto minirozšíření, které je shodné s prvním vydáním, ale již bez certifikátu! Minirozšíření je ve stejné krabičce jako limitovaná edice a jsou přiloženy i figurky. Přiložen je také návod. Pravděpodobně se jedná o přebytky z limitované edice (toto vydání je neoficiální).

Zajímavost rozšíření: Vodoznak, kterým je rozšíření označeno, má svůj původ již ve středověku.

POZOR!
-Budete-li hrát s tímto minirozšířením tak budete potřebovat pro každého hráče další 1 figurku navíc! (Je třeba s tím počítat při zakoupení tohoto minirozšíření!)

-Na Cundco.de lze zakoupit další sadu figurek a to hned po 2 kusech od základních barev (červená, žlutá, modrá, zelená, černá a růžová)! Tento

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

je sice primárně určen pro hru z

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

, ale to jistě nikomu vadit nebude! 
Úpravy
Vloženo: 10.10.2017, 4:05, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 4.6.2023, 16:10 uživatelem Chmura Důvod úpravy: upraven text
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 5 Hlas(ů) - 4.6 Průměr
Celkem hodnoceno : 5×
Celkem zobrazeno : 1348×
Další obrázky
Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) Screenshot  
Krabička (tuckbox) pro Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice)
Zobrazit krabičky pro Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice)
Carcassonne: Trhy v Lipsku (Nová edice) krabička

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)