CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
Nemecke / Holandske / Polske / Ine klastory Carcassonne
téma založeno uživatelem Weetek23 - 26.1.2022, 11:54

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Weetek23 1
#1
To jste mi připomněli věc, která mi vrtá hlavou už nějakou dobu. Pardon, že to není zrovna k C3, snad tím debatu moc nezaplevelím. Když vyšly postupně německé hrady, kláštery a katedrály a v národních edicích základní hry pak i holandské a belgické kláštery a japonské budovy, byla kolem toho v komunitě hráčů debata, během které někteří kritizovali zavedení těchto geograficky (a dobově) nepasujících prvků. Pročítal jsem si ty diskuse spíš zpětně a natrefil jsem na názor, že podobným způsobem plánuje HiG vylepšovat i další národní edice hry. Snad i proběhla nějaká soutěž o návrhy, ale možná se pletu. Každopádně k tomu očividně nedošlo a varianty hradů a církevních staveb dalších zemí, kde se hra prodává, existují jen jako fanouškovská neoficiální vylepšení.
Bylo by zajímavé, kdyby se teď s C3 k té myšlence HiG vrátil, pro mě by tím jinak stále spíš negativně vnímaný nástup C3 byl aspoň trochu akceptovatelnější. V novém big boxu nic takového očividně nepřichystali, ale v základní hře by pro to prostor byl...
#2
@Weetek23 ano mas pravdu. Tato debata bola, dokonca sa v niektorych krajich aj vyberali ktore klastory by sa takto pouzili. Pokial viem, na spadnutie bolo vydanie pre Spanielsko a pre Polsko. Daju sa o tom najst clanky, na nete.
Zial upustilo sa od toho, co je relativne skoda. Mozno problem nie je ani tak to, ze to bolo narodne, tematicky pre danu krajimu a podobne, ale ze to rozsirenie #3098 , #1273 resp. #1317 je velmi silne a vo velkych hrach to moze byt rozhodujuci prvok ktory rozhodne hru v prospech nejakeho hraca len preto, ze mu pride tychto karticiek viac ako ostatnym. Podobne ako katedraly v #1243.

PS: Temu som rozdelil, kedze toto je trocha z ineho sudku ako C3.0 :D
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  Ine karticky v Carcasonne 2.0 ? bop12 25 7540 11.3.2016, 17:19
Poslední příspěvek: peťul



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)