CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
PRAVIDLA-VYŘEŠENO Carcassonne: Německé hrady
téma založeno uživatelem šmoula - 10.1.2022, 9:26

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Chmura 1 peťul 1 šmoula 3
#1
Včera jsme narazili na problém s Německými hrady.
Lze na Německý hrad umístit opata ? Hráli jsme , že ano, ale nejspíš ne. Pravidla v angličtině jsem před hrou jen proletěl a bylo tam slovo "monastery" - tedy klášter, takže opata jsem tam házel celkem pravidelně Usměvavý
Ovšem klášter byl v pravidlech uveden jako princip bodování.
Prosím tedy o váš názor.
díky Mrknutí
[-] 2x   Chmura, peťul
#2
Opata lze všeobecně umístit (teď poprvé budu moct použít nově vymyšlený výraz v Annotated rules  Velký úsměv ) na tzv. "náboženské stavby".
Paří sem: kláštery, opatství, svatyně/kultovní místo, Německé kláštery, Holandsko-belgické kláštery, Japonské budovy a Darmstadtské kostely.
Naopak sem nepatří: Německé katedrály a Německé hrady.  Mrknutí
[-] 1x   Chmura
#3
(10.1.2022, 19:51)peťul Napsal(a): Opata lze všeobecně umístit (teď poprvé budu moct použít nově vymyšlený výraz v Annotated rules  Velký úsměv ) na tzv. "náboženské stavby".
Paří sem: kláštery, opatství, svatyně/kultovní místo, Německé kláštery, Holandsko-belgické kláštery, Japonské budovy a Darmstadtské kostely.
Naopak sem nepatří: Německé katedrály a Německé hrady.  Mrknutí

+ Zahrada Mrknutí
I když myslím, že rostlinky na ni rostou i bez náboženské víry Myslí si svoje Velký úsměv
Dík za objasnění Palec nahoru
[-] 1x   peťul
#4
Hezká definice díky! To se bude dobře pamatovat! Palec nahoru
Chmura Zelený meeple
#5
Ano je ho mozne polozit. Dokonca existuje aj vyklad pravidiel od HiG, ktory upravuje ak sa #2845 polozi na #3098 v role Opat.
Ak tam zostane do konca hry tak sa vyhodnocuje podla pravidiel #3098 (alebo #1318 ).
Ak sa vsak hrac rozhodne, ze ho chce stiahnut pocas hry, tak v tom pripade sa boduje nie ukonceny feature, ale figurka a bonus figurky #2845 je definovany nasledovne (parafrazujem): 
Ak nepolozis inu figurku, mozes stiahnut Opata z neukonceneho klastora alebo zahrady. V tom pripade sa boduje podla poctu kariet polozenych okolo klastory alebo zahrady na ktorej Opat lezi vratane danej karty.
Cize pre standardne klastory alebo kultove miesta alebo opatstvo sa moze Opat stiahnut pocas hry v tahu 2 leb v pripade, ak nie je obkoleseny vsetkymi osmimi kartami. Ak uz je obkoleseny, tak ho stiahnut nemozes, musis pockat kym prejde Drak (ak sa hra).
V pripade Nemeckych klastorov je uzemie neukoncene pocas celej hry, takze mozes stiahnut Opata aj v pripade, ze je obkoleseny vsetkymi osmimi kartickami, ale ziskas za neho len bonus za Opata, teda max 9 bodov, bez ohladu na to, ako vela by mohol Nemecky klastor bodovat.
[-] 1x   peťul
#6
Vyřešeno v

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

příspěvku.
Díky Usměvavý
Téma uzavírám.





Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)