CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
Otazky k pravidlum
téma založeno uživatelem tim.biker - 31.3.2021, 10:06

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 1 Chmura 5 šmoula 2 tim.biker 6
#1
Ahoj rad bych se zeptal na par veci. Zajima me jestli body pripisuji kdyz dokoncim treba cestu nebo mesto ale nikdo si ji nenarokuje nebo na ni nema figurku. Sedlak ma nejake hranice? Protoze kdyz jsem ho polozil mohl jsem pak sebrat polovinu mapy protoze jsem nevidel ohraniceni zadnou cestou. Drak se zjevuje jen kdyz polozim karticku se sopkou? Co se deje jakmile vytahnu vsechny karticky se sopkou a pak mi zbydou jeste karty se symbolem draka tyto karty se pak hraji jako obycejne karty? Dekuji.
#2
Ahoj,
- body získá vždy ten komu patří daná oblast (má tam nejvíce figurek). Takže pokud je uzavřená cesta, kde není žádná figurka, tak za ni body nezíská nikdo.
- u sedláků se může stát, že opravdu zaberou půlku mapy - záleží jak je hra rozehraná - toto tedy asi hraješ správně
- jj drak se zjeví na na kartičku se sepkou. Karty se symbolem draka jsou důležité - pomocí těchto karet drak chodí, takže se nehrají jako obyčejné karty - chodí drak a to je pro draka důležité.
Odpovědět
#3
Toho draka chapu jen me zajima co se stane kdyz uz zadne karty se sopkou nejsou jsou vsechny ve hre ale porad mi zbyvaji karty se symbolem draka. Jestli po vytazeni vsech sopek uz neznaci pohyb draka nebo jak to je.
Odpovědět
#4
Sopka dá draka na místo se sopkou a se symbolem draka se drakem pohybuje o 6 polí. Když budou vytaženy všechny sopky, tak se jen pohybuje drakem (symbol draka).
Toto jsou dvě různé akce a v jakým pořadí ti chodí karty, tak v tom se "toto" děje.
Jen je teda v pravidlech uvedeno, že karty s draky máš do hry přimýchat až ve chvíli, kdy je drak ve hře (tedy byla umístěna první sopka).
Odpovědět
#5
Ano úplně souhlasím se šmoulou!

Jen pro pořádek, zde uvádím citaci z pravidel. Mrknutí
 
"Pozor: Dokud se ve hře neobjevila žádná kartička sopky, nepřesouvá se drak nikam. Jeho figurka zůstává stále mimo herní plán. Doberete-li kartičku se symbolem draka, odložte ji lícem nahoru stranou a doberte si jinou kartičku. Jakmile přijde první kartička se sopkou, všechny stranou odložené kartičky otočte lícem dolů a zamíchejte je zpět mezi ostatní kartičky v dobíracích hromádkách. Hra poté pokračuje normálně dál."
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#6
Len pre upresnenie, ak polozis karticku so Sopkou, tak sa tam polozi Drak ale s drakom sa v tomto pripade nehybe - len sa premiestni drak.
S drakom sa hybe az ked dostanes karticku s drakom.

Preto existuje pravidlo, ze ked vytiahnes karticku s drakom, a este nebola predtym vytiahnuta ziadna karticka so Sopkou, musis karticku s drakom vratit spat do kopy.
- teda situacia hovori, ze hyb s drakom, ale ten este nie je na ploche.

Ak to je nejasne, skus teda napisat, co ste robili, ked prisla karta s drakom a co ked prisla karta so sopkou.
Odpovědět
#7
No my to hrali ze kdyz se vytahla karta s drakem odlozili jsme ji bokem a cekali na sopku. kdyz prisla sopka polozili jsme na ni draka karty se symbolem draka jsme vratili zpet promichali balicek a cekali az prisla. Kdyz prisla karta s drakem tak jsme zacli hybat drakem. Jeste dotaz kdyz dojede drak tech 6 tahu tak se vraci zpet na sopku ze ktere zacal?
Odpovědět
#8
(1.4.2021, 10:47)tim.biker Napsal(a): No my to hrali ze kdyz se vytahla karta s drakem odlozili jsme ji bokem a cekali na sopku. kdyz prisla sopka polozili jsme na ni draka karty se symbolem draka jsme vratili zpet promichali balicek a cekali az prisla. Kdyz prisla karta s drakem tak jsme zacli hybat drakem. Jeste dotaz kdyz dojede drak tech 6 tahu tak se vraci zpet na sopku ze ktere zacal?

 POZOR! Drak se na sopku nevrací zpět!

-Drak zůstává na kartě kam se dostal po 6 pohybu a čeká na další kartu pohybu draka, nebo další přemístění na nově vytaženou kartu se sopkou! Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#9
Jeste dotaz k uzavreni cesty na ktere neni figurka. Body tedy nepripisuje nikdo nebo osoba ktera ma treba v blizkosti 2 figurky jednu ve meste a jednu v klastere. Tzn ma v oblasti vice figurek nez protivnik. Drak se nesmi pohybovat po kartach na ktere uz vlezl. Toto plati pro dany pohyb draka a kdyz se s nim ma hybat nanovo tak to stale plati nebo uz na ty karty stouknout muze. Protoze jinak zustane uveznen u posledniho tahu.
Odpovědět
#10
(2.4.2021, 16:06)tim.biker Napsal(a): Jeste dotaz k uzavreni cesty na ktere neni figurka. Body tedy nepripisuje nikdo nebo osoba ktera ma treba v blizkosti 2 figurky jednu ve meste a jednu v klastere. Tzn ma v oblasti vice figurek nez protivnik. Drak se nesmi pohybovat po kartach na ktere uz vlezl. Toto plati pro dany pohyb draka a kdyz se s nim ma hybat nanovo tak to stale plati nebo uz na ty karty stouknout muze. Protoze jinak zustane uveznen u posledniho tahu.

1) Uzavření cesty, kde není figurka.
-Tato cesta není obsazena figurkou a proto nemá žádného vlastníka. NIKDO v tomto případě NEOBDRŽÍ ŽÁDNÉ BODY!

2) Pohyb draka
-Drak dokončí pohyb (max. 6 kroků -tzn. 6 karet, které drak může navštívit) a v dalším tahu (draka) se již jedná o nový pohyb a opět drak může na každou kartu i na takovou, kde již za minulého pohybu byl.

Doufám, že jsem to napsal srozumitelně! Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
Otázky týkající se výroby dlaždic ztpc2000 6 66 13.7.2023, 19:40
Poslední příspěvek: Chmura
Minirozšíření "Census" - diskuze k pravidlům Eldenroot 5 2119 23.2.2016, 21:40
Poslední příspěvek: Chmura



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)