CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
PRAVIDLA-VYŘEŠENO Král, Loupeživý rytíř - komu připadnou?
téma založeno uživatelem jarinek - 13.2.2021, 1:04

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Anilvap 1 Bumsakalaka 1 jarinek 1
#1
Může se stát, že se o uzavřené město/cestu dělí více hráčů (Ani mezi nimi nemusí být ten, který město/cestu uzavřel.) Je-li toto město/cesta větší než jiné do té doby největší město/cesta, komu pak připadne Král / Loupeživý rytíř?

Můj tip: Uzavíral-li výherce, pak jemu, jinak prvnímu výherci po jeho levici (jako by se dělila jedna cihlička..)

Správně: Krále / Loupeživého rytíře dostane ten, kdo objekt uzavřel. (viz kompl. angl. pravidla v. 7.4, str. 70 i příspěvky níže, děkuji)
#2
Král i lupič připadnou tomu, kdo město/cestu uzavřel, bez ohledu na to, komu patří body za uzavřené území. Takže i když ty sám tam třeba nemáš žádnou figurku, ale uzavřeš to, král/lupič patří tobě.
[-] 2x   Eldenroot, jarinek
Odpovědět
#3
(13.2.2021, 13:04)Anilvap Napsal(a): Král i lupič připadnou tomu, kdo město/cestu uzavřel, bez ohledu na to, komu patří body za uzavřené území. Takže i když ty sám tam třeba nemáš žádnou figurku, ale uzavřeš to, král/lupič patří tobě.

Presne tak, bonus je za uzavretie mesta/cesty, nie za skorovanie v meste, nakolko tam by bol presne problem urcenia vitaza. Je to podobne ako obchodné tokeny z #1288, ktore ziskava ten, kto uzavrel mesto.
[-] 3x   Eldenroot, jarinek, peťul
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)