CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
DÍLNA Král a Loupeživý rytíř - počítadlo
téma založeno uživatelem Mirks - 29.11.2020, 19:46

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 6 Chmura 2 jarinek 2 Kamzik 1 Mirks 2
#1
Ahoj, kdo hrajete toto rozšíření spolu s přívozy, jistě jste se setkali s podobným problémem. Někdo uzavře nejdelší cestu, označíte jí žetonem. Pak někdo přiloží k přívozu na této cestě, otočí a hle, najednou není žeton na správné cestě. Klidně se může v průběhu hry stát, že nedohledáte, která cesta je aktuálně nejdelší. Rozhodl jsem se tento problém řešit. Vyrobil jsem si proto magnetické počítadlo. Nechal jsem se inspirovat tady na fóru, nejedná se proto o nic převratného, jen jiný způsob užití, který se třeba zalíbí někomu dalšímu. Na kus plechu jsem nalepil papír s přední stranou klasického počítadla bodů, zbytek prostoru jsem doplnil zadní stranou a přelepil průhlednou samolepící tapetou. Žetony jsem pak přilepil na dva magnety. Jednoduché a funkční. Snad se to někomu zalíbí Tak se mějte a užívejte dalších klání.Čau

Přiložené soubory Miniatury
   
#2
Myslím, že je to velice dobrý nápad! Odpadá zde otravné zapisování délky cesty. Za mě určitě palec nahoru! Palec nahoru
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#3
(29.11.2020, 20:46)Chmura Napsal(a): Díky. A navíc je to i pohodlnější pro taktizování, hráči nemusí neustále rejdit očima po mapě a počítat velikosti cest a měst. 
Odpovědět
#4
A nepouzivaju sa prave tieto dve male srandy priamo na bodovacej karte aj s panacikmi, ale v lezatej forme. Ved preto existuje velky token a maly token, velky ma pred sebou hrac a maly je polozeny na skorovacej karte.
Inak je to pekne a predpokladam, ze to je magneticke, tak?
Odpovědět
#5
Ne tak úplně! Mrknutí
 Kartičku má hráč před sebou a žeton je umístěn přímo na největším uzavřeném městě a nejdelší uzavřené cestě.

 -No a u cesty s přívozem to je problém, protože délka uzavřeného úseku cesty s přívozem se během hry mění! Vítěz
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#6
Aha, oki. No asi klasika, nie to rozsirenie pre zakladnu hru Mrknutí Nie je testovane s ostatnymi rozsireniami.
Anyway, HiG vydava 3 minirozsirenia rocne, aj by si mohli dat zalezat na tych pravidlach. Napr. by ich nemuseli tlacit, ale dat v pravidlach linku, ze tu sa riesia interakcie s ostatnymi pravidlami.
Odpovědět
#7
Hmm, co vska, aj je prekrocena 50-tka?
Odpovědět
#8
(30.11.2020, 1:25)Bumsakalaka Napsal(a): Hmm, co vska, aj je prekrocena 50-tka?
Tak to by byla hóóódně dlouhá hra se vším možným!
Ale když tak položíš na žeton nehrajícího meepla, což bude o 50 víc - nebo myslíš, že uděláš cestu/město víc jak 100 karet ? Bláznivý
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#9
(30.11.2020, 18:47)Kamzik Napsal(a):
(30.11.2020, 1:25)Bumsakalaka Napsal(a): Hmm, co vska, aj je prekrocena 50-tka?
Tak to by byla hóóódně dlouhá hra se vším možným!
Ale když tak položíš na žeton nehrajícího meepla, což bude o 50 víc - nebo myslíš, že uděláš cestu/město víc jak 100 karet ? Bláznivý

Jaj, vidis, ja som zabodul ze to je velkost, nie pocet bodov Mrknutí
Odpovědět
#10
A proč prostě jen na počítadlo nepoložíte druhý žeton? My teda dostali od Krále i Loupeživého rytíře po jednom náhradním. Co se mají flákat v pytlíku?

(Prakticky tím ale první žeton na objektu postrádá smyslu, resp. pouze označuje objekt, který by se v případě potřeby přepočítal.)

Kontrolní otázky:
  • Hrajeme to tak, že kdo uzavře nejdelší cestu, karta a žeton mu zůstanou, i když mu ji někdo přemístěním přívozu rozporcuje. Pravidla říkají "uzavřel", co se s ní děje dál, to neřeší. Správně?
  • Kdo uzavře stejně dlouhou cestu, nemá nárok na kartu/žeton, ani když původně nejdelší cesta už neexistuje. Musí ji mít alespoň o 1 kartu delší. Správně?
  • Erby a hostince se při určování velikosti neberou v potaz, pravidla hovoří o "kartičkách krajiny". Správně?
  • Kolik v krajině (příloha) vidíte uzavřených cest pro Loupeživého rytíře? (Dnes se manželka trochu stavěla na zadní, když jsem to jako majitel Loupeživého rytíře začal počítat, tak snad mi dáte za pravdu..) (Jo a promiňte kombinaci staré a nové grafiky, tak to přinesl čas.)
   
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)