CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[SPIN-OFF] Hrad (Nová edice)
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál:
60 kartiček,
14 figurek ve 2 barvách (černá, přírodní dřevo),
2 figurky paláce (černá, přírodní dřevo),
18 žetonů na zeď,
Počítadlo bodů "Hradní zeď" se sedmi startovními poli (celkem 10 dílů hradní zdi)
Vyšlo také jako součást:
---
Popis
Hrad (Nová edice)
Impozantní silueta města Carcassonne se koupe v záři západního slunce. Rytíři a panoši zaopatřují koně. Obchodníci nabízejí s hlasitým křikem své zboží a vyvolávači spěchají do paláce. Nade vším se ale vysoko do nebe tyčí hrad, téměř nedobytný, se svou mohutnou zdí…

Původní hra Carcassonne: Hrad vydaná v roce 2003 se dočkala celkové reedice. Graficky je hra kompletně přepracovaná. Hra byla vydána mimo sérii her Carcassonne a vydalo ji Polské vydavatelstvi Nasza Księgarnia pod zkráceným názvem Zamek (v překladu to znamená Hrad). V roce 2020 získala hra cenu "Hra roku pro dva hráče".

Hra Hrad je samostatná hra, tentokráte určená pro dva hráče. Herní prostor je v této hře omezen hradní zdí. Stejně jako v původní hře Carcassonne: Hrad i zde hráči pokládají kartičky tak, aby na sebe navazovaly, a snaží se vytvářet dlouhé cesty, vysoké věže a velké domy. Na ty si mohou ve svém tahu pokládat své figurky. Hráč, který má po uzavření jednotlivé stavby převahu figurek, získává okamžité body. V hře Hrad hráči získávají body i na konci hry v rámci závěrečného hodnocení (za největší palác a dvory).

Hradby v této hře nejsou samoúčelné. Krom toho, že vymezují prostor, slouží i jako speciální bodovací stupnice. V rozích hradeb jsou také umístěny bonusové žetony. Ty si může hráč vzít, skončí-li bodově přesně na políčku (pokud ji již nesebral protihráč), a později zahrát. Bonusové žetony přinášejí hráči značné výhody a je tak třeba kalkulovat, zda je pro hráče výhodnější uzavřít velkou stavbu a jednorázově získat hodně bodů (avšak přeskočit tak žeton) nebo se uskromnit a na žeton tak přesně dosáhnout.

Tuto hru je možné rozšířit o rozšíření

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

. Rozšíření bylo uvedeno na trh 27.4. 2022.

Rozdíly oproti původnímu rozšíření Carcassonne HRAD:
  • Nová grafika na přední straně kartiček.
  • Trhy jsou nahrazeny kapličkami.
  • Nová grafika na zadní straně kartiček (není již zde písmno "C", ale žlutá hlava prasátka s mečem a klasem na modrém pozadí).
  • Nová grafika na přední straně žetonů.
  • Nová grafika na zadní straně žetonů (není již zde písmno "C", ale bílá hlava prasátka s mečem a klasem na modrém pozadí).
  • Tato edice má stejný počet figurek jako původní základní hra Carcassonne: Hrad, (přepracovány jsou kompletně všechny figurky).
Pravidla
Všechna pravidla původní základní hry zůstávají stejná (viz popis výše).

Zajímavostí této hry je, rok jejího vydání!
Na zadní straně krabice je uveden rok vydání 2018, ale hra byla uvedena do prodeje až v roce 2020!

Grafické ilustrace na kartičkách:
Je celkem zajímavé, jak se nechal grafik při ilustracích některých kartiček "unést"..., protože zde můžete najít postavu ze seriálu Zaklínač a také pohádkovou postavu Červené Karkulky a to i s číhajícím vlkem! (více v sekci "Další obrázky")
 
Úpravy
Vloženo: 25.9.2019, 17:45, uživatelem Chmura
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13.5.2023, 16:18 uživatelem Chmura Důvod úpravy: Vložen odkaz na krabičku.
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 2 Hlas(ů) - 5 Průměr
Celkem hodnoceno : 2×
Celkem zobrazeno : 469×
Uživatelské recenze
Odkazy na uživatelské recenze u nás na fóru
https://www.carcassonneforum.cz/thread-4150.html
Další obrázky
Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot Hrad (Nová edice) Screenshot
Krabička (tuckbox) pro Hrad (Nová edice)
Zobrazit krabičky pro Hrad (Nová edice)
Hrad (Nová edice) krabička

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)