CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
OSTATNÍ DESKOVKY TM: 5. rozšíření - Neklid (Turmoil)
téma založeno uživatelem Eldenroot - 18.1.2019, 23:13

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 3 Curuj 9 Eldenroot 42 Knorovi 1 rpo7 2 Skubin 18
#1
V roce 2019 nás měli tvůrci hry obohatit o dvě menší rozšíření a dovršit tak svůj slib, že pro tuto deskovou hru vydají 6 dodatků než se pustí do vytváření hry další. 

Nakonec dle posledního oficiálního vyjádření autorů dojde ke sloučení těchto plánovaných 2 minirozšíření do jednoho velkého rozšíření, které bude dostupné k prodeji ve 3. čtvrtletí roku 2019. 

Dodatek bude nést název "Turmoil", což v českém překladu znamená "Zmatek". Rozšíření se již nějakou dobu testuje přímo mezi vybranými hráči. Dle úniků informací se můžeme těšit na novou herní mechaniku - karty událostí  a karty společných projektů, které donutí hráče mezi sebou kooperovat při plnění nejrůznějších úkolů atd. Dále můžeme očekávat další karty korporací, karty projektů s vyobrazení planety Země a Jupiteru, škodících karet a krom toho se v této expanzi zaměří na oceány, které jsou zatím dost podhodnoceny a neodhalily zatím ve hře svůj plný potenciál. Dále se můžeme těšit na pozměnění "Solární fáze", která přibyla do hry v rozšíření Venuše. Zde je pár informací od jednoho z testerů:
Citace:Terraforming Mars: Turmoil

The rumoured fifth and sixth expansions of Terraforming Mars seems to be merged to one, and to be released sometime after summer 2019, and testing of the expansion is in full swing. This expansion will be named Turmoil and the main focus will be events, in a separate deck, and cooperative projects, where one would asume the players work together to finish projects and share the bonuses, and perhaps share the penalties if it fails alá 7 Wonders: Babel.
There will probably be new corporations aswell, a Jovian based one and a corp focusing on oceans, according to the rumours.
Furthermore, the expansion will contain more attack cards to increase interaction, according to our sources.
Lastly, there will be more mechanics revolving the "Solar Phase" introduced in Venus next.

Zatím je informací málo a obrázky žádné. Jsem alespoň rád za oficiální prohlášení a potvrzení od autorů hry. Dále jsem rád, že se rozhodli pro sloučení dvou minirozšíření v jedno větší vydání - přece jen minimálně na tom ušetříme nějakou tu kačku a dodatek bude daleko lépe vybalancovaný. Osobně doufám, že v roce 2020 bude vydáno poslední rozšíření této ságy a tvůrci hry zakončí tuto skvělou hru něčím opravdu velkým.

V roce 2020/21 má vyjít legacy verze Teraformace Marsu, tak jak třeba známe Pandemic Season. Pěkně to do sebe zapadá, hlavně když vezmu v potaz, že tisk 3. rozšíření Předehra byl od března 2018 a do celosvětového prodeje šel až v létě. 

Nezbývá než čekat na více informací a držet autorům hry pěsti, aby se vše vyvedlo a my hráči byli příjemně překvapeni!
[-] 1x   Skubin
#2
Podle mě je to super zpráva! Díky za ni!  Objetí
Odpovědět
#3
Kdyby se k tobě dostaly další informace, tak sem s ním! 

Jinak doufám, že se ti dostane TM taky pod kůži a někdy třeba dáme partičku na srazu (někde pěkně v rohu místnosti stranou od Carcassonne) :D
Odpovědět
#4
prrr, ešte nemám ostatné rozšírenia :D TM prišlo teraz na vianoce a v týždni kupujeme predohru, tak netreba ponáhlať Usměvavý
Zháňam rozšírenie Obliehanie. Keby si na ne niekde natrafil za rozumnú cenu, daj vedieť :)
Odpovědět
#5
Malá ochutnávka ve videu prvních dvou korporací (přesně jak jsem předpovídal - konečně se snad dočkáme lepšího využití oceánů! zatím jen pracovní verze)

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]



A zde box krabice
[Obrázek: 0WKA4T7.jpg]
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
#6
Trailer s představením nových kartiček/korporací/herní mechaniky na YouTube!



Další doplňky ke hře budou součástí kampaně na Kickstarteru, kde dle množství vybrané částky můžeme očekávat další doplňky, které by byly vydány samostatně (ne karty, ale spíše příslušenství - nové desky hráčů, atd.). Více se dozvíme 16. dubna, kdy kampaň startuje!

Moje poznatky k videu - trošku mě zaskočil obsah a nová herní mechanika v takovém velkém rozsahu!!! Politika bohužel rozhoduje a ovlivňuje spoustu věcí v našem životě... tak jako priority kroků a projektů v transformaci nové planety Mars. Myslím si, že sloučení dvou malých původně plánovaných rozšíření pro rok 2019 do jednoho velkého bylo správným krokem, fanoušci budou odměněni opravdu velkým množstvím nového herního materiálu. Sám jsem zvědav, kolik nových karet v tomto rozšíření dostaneme... nechme se překvapit, co přinese ještě oznámená kampaň na Kickstarteru, třeba se dočkáme dalšího překvapení ;)

EDIT:
Dle zjištěných informací bude součástí tohoto rozšíření tento herní materiál (zdroj:

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

):
- 16 karet projektů
- 5 karet korporací
- 31 karet globálních událostí
- herní desky - parlament + události

Zde ještě přikládám pár obrázků :)
[Obrázek: 3dODj4l.jpg][Obrázek: V07F62j.jpg][Obrázek: 8i7shAy.jpg][Obrázek: gUpK3MZ.jpg][Obrázek: FO8Zbqj.jpg][Obrázek: PpLLS1W.jpg][Obrázek: rRntdEE.jpg][Obrázek: 8YIZ2uY.jpg][Obrázek: PfpUD12.jpg][Obrázek: euznALR.jpg][Obrázek: XFu2uDq.jpg]
[-] 1x   Skubin
Odpovědět
#7
Jestli na Kickstarteru bude nejaky opravdu zajimavy, premiovy, obsah, budes ochotny si to z usa poridit? ?
Odpovědět
#8
Dle toho co jsem vygoogloval, tak by měl být tento "prémiový" obsah volně dostupný i ostatním po vydání hry. Ale to asi uvidíme až podle toho, co to bude a jak to celé dopadne.

Ti lidé, kteří v kampani přispějí dostanou rozšíření s velkým předstihem oproti ostatním + nějaký ten bonus.

Turmoil bude dostupný k prodeji i na výstavě v Essenu, takže počítám, že oficiální datum vydání i u nás bude kolem tohoto data. 

Moje poslední prosba je, aby ještě uzavřeli ságu 6. rozšířením v roce 2020 a už to tak nechali, protože ta hra mě prostě dostala. Možná, že tím, že sloučili ty dvě malá rozšíření do jednoho velkého se už ničeho dalšího nedočkáme. Kdo ví :)

Ty by sis to koupil? Podle mě je Stronghold game z UKm navíc Fryxgames je Švédsko, takže zde by asi nebyl problém s poštovným, ale horší by bylo to, že občas s námi hrají ne moc dobří angličtináři a proto bych spíše určitě chtěl českou lokalizaci (anglická by šla asi na prodej).
Odpovědět
#9
Presne jak jsi rekl problem je s neanglictinari a i pres to, ze moje zena mluvi mnohem lip nez ja tak bych ji nikdy nedonutil hrat hru v anglictine. Uz jsem to zkousel, kdyz jsem nasel suprovou deskovku ve sleve o 90% na fantasyobchode.  Stesk
Odpovědět
#10
neviem či to rozšírenie neoželím. Politiku nemusím a v hrách sa jej vyhýbam ako môžem Nerozhodnutý
Zháňam rozšírenie Obliehanie. Keby si na ne niekde natrafil za rozumnú cenu, daj vedieť :)
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
OSTATNÍ DESKOVKY TM: PROMO KARTY - Kickstarter kampaň - Turmoil - přehled všech karet Eldenroot 1 3386 29.4.2019, 21:01
Poslední příspěvek: Eldenroot



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 3 host(ů)