CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
KE STAŽENÍ-PRAVIDLA Ovce a kopce v2
téma založeno uživatelem Chmura - 24.2.2018, 2:30
#1
Český návod pro 9. rozšíření Ovce a kopce v2 (Nová edice).

Vložen návod v souboru PDF (od Mindoku bez vodoznaku) + upravený český návod k rozšíření (více o úpravách v tomto návodu 

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

).

Více informací o tomto rozšíření naleznete Carcassonne wikipedii (Carcapedii).

Přiložené soubory
.pdf   NÁVOD-9 Ovce a kopce v2 CZ (Mindok).pdf (Velikost: 4,64 MB / Nahráno: 24.2.2018, 2:29 / Stažení: 60x)
.pdf   UPRAVENÝ NÁVOD-Ovce a kopce v.2 CZ MINDOK.pdf (Velikost: 4,66 MB / Nahráno: 9.10.2021, 12:55 / Stažení: 6x)
Chmura Zelený meeple
[-] 2x   Eldenroot, Skubin
#2
Díky moc  Vystrašený alespoň můžu hrát na PC než dorazí balíček z DE  Cool   Objetí
Odpovědět
#3
(24.2.2018, 21:14)Skubin Napsal(a): Díky moc  Vystrašený alespoň můžu hrát na PC než dorazí balíček z DE  Cool   Objetí

 Rádo se stalo od toho jsme tady! Velký úsměv
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#4
Mám dotaz k pravidlám  ovce a kopce v pravidlách je napísané že ak sa náchádzajú dva rovnaký v meste ale jeden je na kartičke s kopcom tak bere mesto...
Platí to aj v prípade ako by na meste bolo tak ako je na obrázku nižšie(viem že je to nereálny obrázok ale je to len ilustračný) že jeden malý panáčik a jeden veľký panáčik modrej farby (čiže dokopy 3-ja)  čiže mesto by aj tak patrilo  červenému lebo stojí na kartičke kde je kopec...  

Lebo toto v pravidlách a možná situácia nie je vysvetlená. Tak by som rád vedel Váš názor poprípade vysvetlenie

 [Obrázek: iuvu0zz.png]
Odpovědět
#5
Když by ve městě nebyla velká figurka má červený převahu, protože je na kopci.

Ve tvém ilustračním městě má díky velké figurce převahu modrý.
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Mati
Odpovědět
#6
Proces vyhodnotenia prevahy v meste je nasledovny.
1. Porovna sa pocet figuriek v meste jednotlivych hracov podla ich hodnoty:
A) - Hodnota figurky podla jeho typu:
a) maly meeple - 1
b) velky meeple - 2
c) starosta - 0 (moze byt len v meste)
d) riaditel - 1
e) vagon - 1
B) - Hodnota podla poctu stitov v meste pre Starostu - ak v meste su napr. 2 stity, hodnota starostu je 2, aj ziaden, hodnota starostu je 0, teda akoby v meste dana figurka ani nebola

2. Vyhodnotenie prevahy v meste podla hodnoty vyskutu panacikov
A) Ak ma jeden hrac prevahu, a ma aspon hodnotu 1, tak ziskava dame mesto - musi mat aspon 1, vid 1B starosta v meste bez stitu
B) Ak ma viacero hracov zhodu v najvyssom pocte hodnoty figurok v meste, tak
a) ak sa hra rozsirenie kopce (sucast 9. rozsirenia Ovce a kopce), tak sa cely proces vyhodnoti osobitne len s figurkami, ktore su na kopcoch. A vyhodnoti sa prevaha opatovne od bodu 1. s tym, ze sa uz nevyhodnocuje 2Ba)
b) ak sa nehra rozsirenie kopce, tak tito hraci ziskavaju rovnaky pocet bodov za hodnotu mesta.

No, mne asi nedajte pisat pravidla, lebo by ich nikto nepochopil. Ale asi takto je algoritmus na vypocet prevahy v meste ;-D
[-] 2x   Chmura, Eldenroot
Odpovědět
#7
(7.1.2021, 15:39)Mati Napsal(a): viem že je to nereálny obrázok ale je to len ilustračný
Obrázek nemusí být nereálný - viz létající stroje Usměvavý tam se nám u velkých soubojů o město stalo, že byly na 1 kartičce i 3 figurky Mrknutí omlouvám se o mimo téma, ale nedalo mi to Velký úsměv
Dá se tedy říci, že klasická figurka na kopci má řekněme hodnotu 1,0001 ? Tedy o chlup víc než normální?
Odpovědět
#8
(7.1.2021, 17:29)šmoula Napsal(a):
(7.1.2021, 15:39)Mati Napsal(a): viem že je to nereálny obrázok ale je to len ilustračný
Obrázek nemusí být nereálný - viz létající stroje Usměvavý tam se nám u velkých soubojů o město stalo, že byly na 1 kartičce i 3 figurky Mrknutí 

Tych moznosi je viacero, napr. Market of Leipzig, City of Carcassonne / Count, spominany Mini 1 - Lietajuce stroje.
(7.1.2021, 17:29)šmoula Napsal(a): Dá se tedy říci, že klasická figurka na kopci má řekněme hodnotu 1,0001 ? Tedy o chlup víc než normální?

Hmm, zaujimavy pohlad na vec. Co som si robil nejake skusky vyslo to v pohode pri big meeplovi 2,0002 samozrejme.

Otazka je starosta, ten by asi mal byt pocet stitov * 1,0001 ak je na kopci, lebo ten je sam o sebe vzdy za pocet stitov.
Priklad: Mesto s troma stitmi
Modry klasicka figurka + velka figurka na kopci
Cerveny Starosta na kopci
Modry 3 vs. Cerveny 3 => remiza => rozhoduju panacikovia na kopcoch
Modry 1 velky vs Cerveny Starosta 3 => starosta

V smoulovou ponimani:
Modry 1 + 2,0002 => 3,0002
Cerveny 3*1,0001 => 3,0003
Vyhrava Cerveny

Good catch Mrknutí

Teraz len najst pripad kde to nebude platit...
[-] 1x   Eldenroot
Odpovědět
#9
(7.1.2021, 19:42)Bumsakalaka Napsal(a):
(7.1.2021, 17:29)šmoula Napsal(a):
(7.1.2021, 15:39)Mati Napsal(a): viem že je to nereálny obrázok ale je to len ilustračný
Obrázek nemusí být nereálný - viz létající stroje Usměvavý tam se nám u velkých soubojů o město stalo, že byly na 1 kartičce i 3 figurky Mrknutí 

Tych moznosi je viacero, napr. Market of Leipzig, City of Carcassonne / Count, spominany Mini 1 - Lietajuce stroje.
(7.1.2021, 17:29)šmoula Napsal(a): Dá se tedy říci, že klasická figurka na kopci má řekněme hodnotu 1,0001 ? Tedy o chlup víc než normální?

Hmm, zaujimavy pohlad na vec. Co som si robil nejake skusky vyslo to v pohode pri big meeplovi 2,0002 samozrejme.

Otazka je starosta, ten by asi mal byt pocet stitov * 1,0001 ak je na kopci, lebo ten je sam o sebe vzdy za pocet stitov.
Priklad: Mesto s troma stitmi
Modry klasicka figurka + velka figurka na kopci
Cerveny Starosta na kopci
Modry 3 vs. Cerveny 3 => remiza => rozhoduju panacikovia na kopcoch
Modry 1 velky vs Cerveny Starosta 3 => starosta

V smoulovou ponimani:
Modry 1 + 2,0002 => 3,0002
Cerveny 3*1,0001 => 3,0003
Vyhrava Cerveny

Good catch Mrknutí

Teraz len najst pripad kde to nebude platit...

Dobre takže ak som dobre pochopil tak ten moj obrázok čo som dal tú sitáciu vyhráva modrý teda lebo má pravuhu.. ak to tak môžem nazvať Modry(3) je viac ako Červený(kvázi 2 na kopci)


Bumsakalaka pri tom tvojom vysvetlení vyššie som sa skoro stratil  Vítěz Myslí si svoje
Odpovědět
#10
(8.1.2021, 10:08)Mati Napsal(a): Dobre takže ak som dobre pochopil tak ten moj obrázok čo som dal tú sitáciu vyhráva modrý teda lebo má pravuhu.. ak to tak môžem nazvať Modry(3) je viac ako Červený(kvázi 2 na kopci)


Bumsakalaka pri tom tvojom vysvetlení vyššie som sa skoro stratil  Vítěz Myslí si svoje

 Ano je to tak Modrý má převahu!
 Figurka na kopci má převahu pouze u stejného typu figurky a to v případě, že druhá figurka na kopci NENÍ. Mrknutí
Chmura Zelený meeple
Odpovědět


Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  KE STAŽENÍ-PRAVIDLA Ovce a kopce Eldenroot 3 2155 30.8.2016, 15:41
Poslední příspěvek: peťul



Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.