CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


Avatar
Spiel 14, 15, 16 a 17 - Pravidla
téma založeno uživatelem Chmura - 11.6.2017, 12:18

Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Chmura 8 Eldenroot 8 Kamzik 1 Knorovi 3 PetrM 1
#1
Spiel 14, 15, 16 a 17 - Pravidla

-Neví někdo z vás jestli existují herní pravidla pro tyto promo kartičky?
Chmura Zelený meeple
#2
Podle mě a mých informací co mám, tak nejsou ke kartičkám žádná extra pravidla... pokud se ale pletu, tak sem s nima  Mrknutí
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
#3
(11.6.2017, 21:39)Eldenroot Napsal(a): Podle mě a mých informací co mám, tak nejsou ke kartičkám žádná extra pravidla... pokud se ale pletu, tak sem s nima  Mrknutí

  Informace máš dobré, ani já jsem na žádné oficiální pravidla nenarazil.
    Možná by jsme mohli vytvořit nějaká vlastní! Velký úsměv Má někdo nějaký nápad?
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#4
(12.6.2017, 11:13)Chmura Napsal(a): Možná by jsme mohli vytvořit nějaká vlastní! Velký úsměv Má někdo nějaký nápad?

Možná něco podobného jako má minirozšíření Oslava nebo kartičky s trhem (bazarem). Buď možnost vybrat ze tří karet krajiny jednu; vrátit meepla do zásoby nebo propustit meepla z vězění...
Odpovědět
#5
No proč ne. Já jsem si spíš představoval bonusové body navíc k cestě, nebo městu, ve kterém bude obsažena Spiel karta. Usměvavý

Příklad:
-Bude-li cesta napojena a dokončena na cestu u Spiel karty +5 bodů navíc k bodům za dokončenou cestu.

-Nebude-li cesta dokončena, nebudou bonusové body uděleny.

To samé bych aplikoval i na město.
Bodování města příklad:
-Bude-li město tvořeno Spiel kartou + další kartou města a uzavřeno. Město se skládá ze dvou karet po 2 bodech + spiel bonus 5 bodů  celkově tedy 9 bodů (+ případné body za erb).

-Nebude-li město neuzavřeno, nebudou bonusové body uděleny.
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#6
Co k tomu přihodit ještě nějakej postih, když nebude město/cesta uzavřena? Třeba že se na konci hry nezapočítají žádné body za nedokončenou stavbu?
Odpovědět
#7
(14.6.2017, 8:33)Eldenroot Napsal(a): Co k tomu přihodit ještě nějakej postih, když nebude město/cesta uzavřena? Třeba že se na konci hry nezapočítají žádné body za nedokončenou stavbu?

 Abych řekl pravdu nejsem  žádným příznivcem postihů. Naštvaný

 Spíše bych se přikláněl k tomu, aby při nedokončení města, nebo cesty se Spiel kartička nepočítala (jako kdyby vůbec neexistovala - tedy ani za bod u nedokončené cesty, nebo města).
Chmura Zelený meeple
Odpovědět
#8
(14.6.2017, 13:51)Chmura Napsal(a): Spíše bych se přikláněl k tomu, aby při nedokončení města, nebo cesty se Spiel kartička nepočítala (jako kdyby vůbec neexistovala - tedy ani za bod u nedokončené cesty, nebo města).

Souhlasím  Mrknutí
Odpovědět
#9
Nástin pravidel pro jednotlivé SPIEL kartičky:

Spiel 14 „TRH VE MĚSTĚ“
(autor Peťul)
Jakýkoli hráč který přiložením kartičky do krajiny rozšíří město, ve kterém se nachází kartička Spiel 14. Může na část města této právě přiložené kartičky umístit svoji figurku bez ohledu na to, jestli se již v daném městě nějaká figurka nachází. Jakmile je město uzavřeno, získají všichni hráči za každou svoji figurku v tomto městě + 3 body. Následně se město vyhodnotí se podle běžných pravidel hry. Hráč, který má ve městě převahu figurek získává body i za město. Nebude-li město uzavřeno, žádný z hráčů neobdrží bonus +3 body za figurku a město se vyhodnotí podle běžných pravidel hry.


Spiel 15 „HOSTINA NA KŘIŽOVATCE“
Jakýkoli hráč který přiložením kartičky do krajiny rozšíří cestu, na kterém se nachází kartička Spiel 15. Může na část cesty této právě přiložené kartičky umístit svou figurku bez ohledu na to, jestli se již na dané cestě nějaká figurka nachází. Jakmile je cesta uzavřena, získají všichni hráči za každou svoji figurku na této cestě + 3 body. Následně se cesta vyhodnotí se podle běžných pravidel hry. Hráč, který na této cestě převahu figurek získává body i za cestu. Nebude-li cesta uzavřena, žádný z hráčů neobdrží bonus +3 body za figurku a cesta se vyhodnotí podle běžných pravidel hry.


Spiel 16 „RYTÍŘSKÝ SOUBOJ“ (autor pravděpodobně Asusík)
Hráč může kartičku Spiel 16 použít k převzetí již obsazeného města. A to následujícím způsobem. Po přiložení karty k již obsazenému městu umístí na tuto kartu svoji figurku a tím vyvolá rytířský souboj. Město tak získává nový majitel a jeho soupeř je v souboji poražen (figurka se vrací do zásoby protihráče).  K rytířskému souboji dojde jen tehdy, pokud se jedná o souboj jednoho rytíře (jedné figurky) proti druhému (druhé figurce). Malou figurku lze použít jen proti malé figurce a velkou figurku lze použít proti malé nebo velké figurce. Je-li ve městě již více rytířů (figurek) platí základní pravidla (k souboji nedojde a nelze město převzít).

Spiel 17 „PŘEVRŽENÉ POVOZY“
Zde zatím nemám jasno jak směrovat pravidla pro tuto kartičku, jestli jako bonus pro sedláky na louce, nebo jako"škodící kartičku" pro rytíře ve městě.

Jakýkoli konstruktivní návrh pravidel vítán!
Chmura Zelený meeple
[-] 1x   Eldenroot
Odpovědět
#10
Kartičky nemám doma, takže sem s nimi nikdy nehrál. Ale určitě je tato pravidla obohatí a nebudou to pouze obyčejné kartičky bez krajiny. Zkusím nad tím večer popřemýšlet a pokud mne něco napadne, tak napíšu  Myslí si svoje
[-] 1x   Chmura
Odpovědět




Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)