CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x


[PROMO] Carcassonne: La Porxada
Informace
#1
nahled-obrazek
Herní materiál:
1 samolepka s vyobrazením La Porxady
Vyšlo také jako součást:
---
Přehled novinek a přídavků:
Kartička La Porxada - při umístění si může hráč vybrat mezi dvěma bonusy.
Popis
Carcassonne: La Porxada
La Porxada je historický objekt ve španělském městě Granollers. Byla postavena v půlce XVI. století na příkaz městské rady. Nachází se v historické městské čtvrti před radnicí. Svého času sloužila tato stavba jako dobytčí trh a místo pro obchodování se zemědělskými produkty. Během občanské války byla zničena italským letectvem a později znovu postavena. 

Minirozšíření k základní hře Carcassonne přidává jednu kartičku s vyobrazením La Porxada. Hráč, který si vytáhne kartičku s La Porxada ji vyloží před sebe a rozhodne se pro jednu ze dvou možností. Buď si zvolí možnost vyměnit si na hrací ploše jednu svoji figurku s figurkou protihráče, nebo se mu na konci hry můžou počítat všechna jeho nedokončená města jako dokončená. 

Minirozšíření La Porxada je hratelné pouze se základní hrou Carcassonne. Je možné jej libovolně kombinovat s kterýmkoli jiným rozšířením. V platnosti zůstávají všechna pravidla základní hry. 

La Porxada je často uváděna jako "Polooficiální rozšíření"! Nejspíše proto, že není oficiálně vydána žádným vydavatelstvím. Jedná se ale pouze o Fanouškovské rozšíření (a to ještě bez povolení HIG). Velice zajímavé je, že jako jeden s autorů tohoto rozšíření je uváděn i tvůrce hry Carcassonne Klaus-Jürgen Wrede.

Minirozšíření se poprvé objevilo na veletrhu Jugar X Jugar v 2010 ve španělském městě Granollersa.

- Minirozšíření bylo vydáno jen v počtu 72 kusů. Ne však jako klasická kartička, ale pouze jako samolepka nalepená na kartičku
(viz Další obrázky).

- Se svolením autora bylo toto minirozšíření uveřejněno na internetu ke stažení
(10. 12. 2018). Bylo to v rámci Adventního kalendáře na německém Carcassonne fóru  a to již jako plnohodnotná kartička (kartička měla rozlišení 600 dpi a byly přiloženy návody v 5 jazycích). Každý člen tohoto fóra si ji mohl tak stáhnou a vyrobit, proto je toto minirozšíření také zařazeno jako print & play (tiskni a hraj).
Úpravy
Vloženo: 8.3.2017, 17:20, uživatelem Eldenroot
Tento příspěvek byl naposledy změněn: 13.6.2022, 16:49 uživatelem peťul Důvod úpravy: Vložen odkaz na Annotated rules
Upravit
Hodnocení
Průměrné hodnocení :
 
  • 8 Hlas(ů) - 3.75 Průměr
Celkem hodnoceno : 8×
Celkem zobrazeno : 1252×
Další obrázky
Carcassonne: La Porxada Screenshot Carcassonne: La Porxada Screenshot Carcassonne: La Porxada Screenshot Carcassonne: La Porxada Screenshot          

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)